DUUG avond

Op woensdagavond 23 maart 2016 is er een DUUG (Dutch Umbraco User Group) avond georganiseerd. Dit deden we geheel in Lucrasoft stijl op ons kantoor, met goed eten en een gezellige sfeer. Het doel van de DUUG is gebruikers en eindgebruikers te informeren en enthousiasmeren voor het Umbraco CMS. Onze medewerkers Floris en Steven waren de sprekers van de avond en vertellen je meer over de sfeer.

Steven Somer, Projectlead & Consultant Online:

“Al jaren gebruiken wij met succes het content management systeem Umbraco. Stabiel, flexibel en onderhouden door een sterke community is het voor ons de perfecte basis voor veel projecten. De Dutch Umbraco User Group komt regelmatig samen en laat zich inspireren  met presentaties door leden. Dit jaar waren wij aan de beurt om dit event te hosten. Geheel in onze eigen stijl begon het goed met: een serieus broodje hamburger, bier en friet. Hiermee was het ijs gebroken en de toon gezet, in een ontspannen sfeer konden we over naar het informatieve deel van de avond."

Een kijkje in de keuken van Lucrasoft

"De inhoud van een DUUG avond ziet er altijd ongeveer hetzelfde uit. Een tweetal presentaties over het gebruik van Umbraco. Vooral techniek dus. Wij merken echter steeds vaker dat die kennis inmiddels wel aanwezig is en iedereen dat wel gezien heeft (een tutorial is zo opgezocht). Veel interessanter leek het ons te kijken hoe een bedrijf georganiseerd is en hoe zij er voor zorgen dat zij succesvol worden, zijn en blijven.

Dit hebben Floris en ik gepresenteerd: een kijkje achter de schermen van onze organisatie. Floris de ontwikkelstraat en ik projectmanagement. Wij hanteren een proces waarbij een opdracht op voorhand wordt uitgedacht en de klant een aanbod krijgt voor een vaste prijs. Dat is prettig voor de klant, want hij weet wat hij krijgt en wat dat kost. Dit proces hebben wij geoptimaliseerd en weten wij nu goed in projecten toe te passen.

Het op voorhand uitdenken van een applicatie leidt bij grotere projecten echter altijd tot zware voortrajecten en vervelende discussies over wat wel of niet afgesproken was. We zijn daardoor niet de flexibele partner die de klant verlangt, niet echt klantvriendelijk. Tijdens mijn presentatie en de discussie achteraf bleek, zoals verwacht, dat bijna alle aanwezige partijen hiermee worstelen, voor velen was het dan ook zeer herkenbaar."

SCRUM

"Wat de avond erg interessant maakte was de aanwezigheid van een aantal partijen die succesvol op SCRUM werken. Dit is een methode waarin op basis van bedrijfswaarde de prioriteiten van werkzaamheden bepaalt worden en gaandeweg de details over het product geconcretiseerd worden. SCRUM is voor ons de volgende logische stap in projectmanagement en kan leiden tot een efficiëntere (en daardoor prettigere) samenwerking tussen ons en de klant.

Wij kennen SCRUM allemaal allang, maar al discussiërend vielen een paar puzzelstukjes op hun plek. Het is nu tijd er werk van te maken. Het komend jaar hoop ik dat wij als Online afdeling ons eerste SCRUM project draaien en daarmee veel dichter bij de customer intimacy komen die we elke dag nastreven.”

 

Floris Robbemont, lead developer:

“Het was goed om zoveel enthousiaste Umbraco developers op één plek te zien. Deze community is de reden dat Umbraco zo populair is. Er was een grote opkomst waardoor uit meerdere disciplines input geleverd werd voor de vele discussies. Het was een geslaagde avond!”

Wil je meer weten over de DUUG of er de volgende keer ook bij zijn? Houd dan de website in de gaten voor meer evenementen!

 

Terug

© Lucrasoft ICT Groep 2017 | De Zelling 8 Hendrik Ido Ambacht | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden