Nieuws 28-3-2017

Meer over weten?
Neem dan contact op met onze Online afdeling
of bel 078-6811501

 

Terug

Online partner Picario

Jaren geleden is onze Online afdeling samen gaan werken met Picario. Ondertussen is Picario onderdeel geworden van onze ICT-groep en bouwen we elke visualisatieoplossing op de Picario visualisatiemotor. In dit artikel vertelt de Online afdeling wat deze motor toevoegt aan de oplossingen die wij bouwen voor retailers.

 

Eén beeld zegt meer dan 1.000 woorden
Sinds het ontstaan van het moderne web, worden afbeeldingen gebruikt om dingen duidelijker te maken. Een afbeelding zegt nu eenmaal meer dan duizend woorden. Het gebruik van afbeeldingen kan decoratief zijn of om een product tastbaar te maken in een webshop. Voor ons was het altijd een zoektocht hoe om te gaan met statische en vooral ook dynamische content.

Wanneer je als retailer drie producten in een webshop verkoopt, is dit prima handmatig bij te houden. Het wordt echter een veel grotere uitdaging wanneer het assortiment bestaat uit duizend producten. Wanneer deze producten in verschillende varianten verkrijgbaar zijn (bijvoorbeeld een stoel in zes kleuren, vier verschillende poten en tien stiksels), neemt de hoeveelheid afbeeldingen en werk die dit met zich mee brengt pas echt toe.

Om voor al deze producten sluitende afbeeldingen te krijgen, praat je al snel over miljoenen foto’s. In de oude situatie zouden deze allemaal, stuk voor stuk, handmatig gefotografeerd moeten worden in een studio. Dit is veel werk, een kostbaar proces en erg inflexibel, want bij elke wijziging
in de collectie moet je opnieuw de studio in.Alles-in-één binnen het Picario pakket

Veel van onze klanten in de retailsector liepen structureel tegen dit probleem aan. Dat moet toch slimmer kunnen, dachten wij. Dus zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Die vonden wij in Picario. Deze software maakt het mogelijk om op basis van één enkele foto meerdere dynamische afbeeldingen te genereren. Een nieuwe kleur of stof voor een bank is dus geen probleem meer. Je voegt ze eenvoudig toe aan de software van Picario. De afbeeldingen die met Picario gegenereerd worden, zijn digitale visualisaties, maar zo echt dat ze niet van werkelijk te onderscheiden zijn. Zo ontstaan er geen bergen afbeeldingen meer.

Met Picario realiseren wij voor onze klanten prachtige oplossingen die flexibel in kunnen spelen op snel veranderende markten. Maar dat is niet alles. Voor ons als ontwikkelaar biedt het werken met Picario ook het voordeel dat een project van A tot Z begeleid kan worden. Het hele beeldbewerkingsproces wordt geregeld. Het pakket is daarnaast, dankzij diverse API’s en koppelpunten, flexibel genoeg om op elke e-commercesituatie in te kunnen spelen. De afbeeldingen worden gegenereerd op basis van commando’s die wij sturen. Alle complexe berekeningen die hiervoor nodig zijn, gebeuren binnen het Picario pakket. Wij hebben hier verder geen omkijken meer naar.


Samenvattend zijn de voordelen voor van de Picario visualisatiemotor voor ons:

  • Zowel de ontwikkelaar, als klant wordt ontzorgd,
  • Resultaat is levensechte afbeeldingen,
  • Consument wordt bediend met prachtig materiaal,
  • Salesproces wordt sneller, gemakkelijker én leuker,
  • Consument gaat sneller over tot aankoop.

Door de Picario software in te zetten, bieden wij klanten een unique selling point, levensechte visualisatie en dus een voordeel voor retailers ten opzichte van hun concurrenten.

 

© Lucrasoft ICT Groep 2017 | De Zelling 8 Hendrik Ido Ambacht | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden