POODLE-Bug

Er is de laatste tijd in het nieuws aandacht besteed aan de POODLE-bug die voor problemen kan zorgen bij de SSL-encryptie die door sommige websites gebruikt wordt. Wat is er precies aan de hand en welke hinder ondervindt u hier als website-eigenaar van?

DE POODLE-BUG

SSL is het encryptie-protocol dat de communicatie tussen de server, waar uw website op draait, en de computer, van de bezoeker, beveiligt. Wanneer bezoekers gebruik maken van een draadloos netwerk en een oude versie van Internet Explorer, an kan de veiligheid van de encryptie niet gewaarborgd worden, hetgeen diverse veiligheidsrisico’s met zich mee brengt. 

DE OPLOSSING

Er is maar één manier om dit probleem op te lossen en dat is door deze verbindingen te blokkeren. In veruit de meeste gevallen zal dit geen problemen veroorzaken doordat de browsers van uw bezoekers ook andere encryptiemethoden ondersteunen. Alleen voor gebruikers van Internet Explorer 6 is dit niet het geval, zij zullen uw website niet meer kunnen gebruiken ( op dit moment gebruikt nog maar 0,1% van de internetgebruikers deze browser). Mocht dit probleem zich bij uw bezoekers voordoen, dan kunt u ze adviseren om de browsers te updaten of gebruik te gaan maken van bijvoorbeeld Google Chrome of Mozilla Firefox. Heeft u een website draaien bij ons? Dan wordt dit probleem automatisch opgelost, u hoeft geen actie te ondernemen. Heeft u ergens anders een website draaien en twijfelt u of alles geregeld is? Neem dan gerust contact met ons op! Dit kan via websites@lucrasoft.nl of bel naar 078 68 11 501.

Terug

© Lucrasoft ICT Groep 2017 | De Zelling 8 Hendrik Ido Ambacht | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden