VISMA SOFTWARE & LUCRASOFT ICT GROEP

Samen werken aan slimmere e-commerce oplossingen

Niet alle spelers komen uit ons eigen team. Om onze klanten optimaal te bedienen werken we samen met partners. In deze gezamenlijke blog met Visma Software vertellen we graag hoe wij samen slimme e-commerce oplossingen bouwen.

“Juiste informatievoorziening is cruciaal voor het al dan niet slagen van je webshop. Degene die dit het beste voor elkaar heeft, maakt een grote slag ten opzichte van anderen. Kijk bijvoorbeeld naar Coolblue met super uitgebreide informatie, reviews, video’s en heldere communicatie rondom het bestelproces én ze groeien explosief.” Aldus Michel van Overbeek, Commercieel manager bij Lucrasoft.

De afgelopen twintig jaar hebben wij gezien dat bij het verkopen van producten via een webshop er enkele punten zijn waar menig e-tailer tegenaan loopt. Wij nemen deze obstakels weg en zorgen voor een handig systeem waarbij jij maar één keer je data hoeft in te voeren en de bezoeker volledige productinformatie te zien krijgt met daarbij de actuele voorraden. Het optimaal presenteren van je producten helpt bij het creëren van een excellente online klantbeleving.

De consument anno 2016 wordt steeds slimmer en verwacht dan ook meer van jou als aanbieder. Hoe bied je je klanten de juiste informatie en waar leg je dat vast? Hiervoor is de backend van je oplossing meestal niet geschikt. Laat daarom elk systeem doen waar het goed in is, dan koppelen wij deze voor je aan elkaar. De voordelen hiervan zijn

  • Sneller én efficiënter werken
  • Up- to-date en volledige informatie op de webshop
  • Real-time voorraadinformatie
  • Na één keer invoeren ben je klaar
  • Geen ingewikkelde maatwerktrajecten en koppelingen

Hiermee helpen we je tijd te besparen, fouten te reduceren, bied je je klanten altijd de juiste informatie, is je voorraad inzichtelijk en bedien je je klanten beter.

De Online afdeling van Lucrasoft is Technical Solution provider van Visma; wij focussen ons als technische kennispartner specifiek op de koppeling tussen AccountView/ Visma Online en de backend van jouw webshop. Daarnaast leveren wij ook webshops en websites, zowel back- als front-end. 

Terug

Een webshop is op te delen in drie delen:

  1. De front-end, die dient als jouw etalage van je producten en organisatie.
  2. De backend, die dient als de geoliede motor waarin je de webshop beheerd. Denk hierbij aan producteigenschappen, YouTube video’s, klantreviews, gerelateerde producten, etc.
  3. Het ERP systeem, die dient als je administrator en je boekhouding. Hierin worden je voorraad, tariefafspraken, BWT, debiteuren en meer bijgehouden. 

Via de connector synchroniseren we de basisgegevens tussen het ERP systeem en de backend van je webshop. In de backend van de webshop richt je je online etalage in, waardoor het zichtbaar wordt op de front-end.  Kort gezegd: de manier waarop de webshop beheerd wordt in de backend van je webshop, heeft effect op de manier waarop je producten online presenteert. In de backend kun je dit vrij doen.  Dit zodat je je ERP systeem kan laten doen waar het goed in is, zoals EAN-nummers, basisprijzen, het prijsmodel, de voorraad, kortingen en meer.

“Wij hebben een connector ontwikkeld die praktisch alles, met alles kan verbinden. Deze draait op de ERP server en via een beveiligde verbinding communiceert deze met de webserver van het e-commerce platform. Hier komt vaak ook nog wel wat maatwerk bij kijken, maar doordat we een standaard hebben waarop we dat kunnen doorbouwen, kunnen we wel snel schakelen.” Aldus Steven Somer, Projectlead & Consultant Online bij Lucrasoft

Om het beste resultaat te boeken is samenwerking van groot belang, daarom werken wij samen met partners als Visma Software. Samen coachen we je zo naar een goede invulling van je e-commerce strategie én de overwinning.

© Lucrasoft ICT Groep 2017 | De Zelling 8 Hendrik Ido Ambacht | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden