/>

Stage opdrachten

Onze R&D kan meer projecten bedenken dan we weggewerkt krijgen, maar gelukkig ben jij er! Een gedreven stagiair die zich wel eens even vast zal bijten in onderstaande opdrachten. Bij ons werk je als afstudeerder/stagiair zelfstandig aan projecten, waarbij je collega's je uiteraard met raad en daad bij staan. Stagiaires draaien bij ons mee als volwaardig teamlid en per opdracht is een passende vergoeding opgesteld.

Algoritmen en foto overgangen

Opdracht: In deze opdracht ga je randen in foto's herkennen en volgen.
Opleiding : 3e/4e jaar stage
Locatie
: Hendrik Ido Ambacht / Zwolle

In deze opdracht ga je randen in foto’s herkennen en volgen. Een gebruiker klikt ergens in de foto en jij identificeert soortgelijke overgangen in de foto. Komt de muis in de buurt van zo’n gebied, dan snap je de muis naar de overgang. Dat scheelt de gebruiker veel precisiewerk. De onderzoeksvraag bestaat uit onderzoek naar algoritmen en de realisatie van een proof-of-concept.

Na het onderzoek ontwerp en realiseer de deze functionaliteit als nieuwe feature in onze software.

Keywords: SAAS, Algoritmen, Picario, visual product configurator

Interface urenregistratie verbeteren

Opdracht: In deze opdracht ga je gebruik maken van externe databronnen.
Opleiding : 3e/4e jaar stage
Locatie
: Hendrik Ido Ambacht / Zwolle

In dit project ga je het uren registreren voor developers makkelijker maken. Door de interface te verbeteren, maar ook door gebruik te maken van externe databronnen zoals Outlook en Jira.

Je interviewt de gebruikers, analyseert het probleem en bedenkt, ontwerpt en realiseert zelf een betere manier. Aan het eind vergelijken we de tijdsinspanning van urenregistratie en tevredenheid voor en na je project.

Keywords: Outlook, Jira, gebruiksgemak, interface, databronnen

Finding fields

Opdracht: Looking for fields
Opleiding : 3e/4e jaar stage
Locatie
: Hendrik Ido Ambacht / Zwolle

In de zogenaamde Line-of-Business applicaties (database oplossingen) voor zowel het web als desktop worden databasevelden overal en nergens getoond, bewerkt, etc. Velden kunnen gebruikt worden in formulieren, als kolom in een datagrid, getoond worden op overzichten, gebruikt worden in hardcoded query’s en/of storedprocedures, onderdeel uitmaken van ORM , datasets, als filter gebruikt, als business logica toegepast.. Etc. Kan jij de broncode van onze applicaties automatisch analyseren en deze volledig doorzoeken waar en hoe er gebruik gemaakt wordt van een gegeven veld? Hoe zou jij dat aanpakken?

Keywords: RegEx, Static Code analyzing, AST

 

Look mom! without hands.

Opdracht: Look mom! Without hands.
Soort: 3e jaars stage
Opleiding: Informatica

Mobile Low Code platformen, met name geschikt voor business applicaties, krijgen steeds meer aandacht. In deze stage ga je op onderzoek uit of een low code toepassing ook sneller ontwikkeld. Je gaat een proof of concept opzetten op basis van Microsoft Power Apps.

Keywords: Low Code, Microsoft Power Apps

 

Visualisation experiments (Hack-a-stage)

Opdracht: Visualisation experiments
Soort: 3e jaars stage
Opleiding: (Technische) informatica

In deze stage ga je, samen met onze CEO, aan de slag met de Render API van Picario (onze dochteronderneming en wereldwijd leider op het gebied van e-commerce visualisatie oplossingen) en mag je experimenteren, proof of concepts ontwikkelen en combineren van Picario visualisaties met zaken als image stacking, panoviewers, configurators en shop plugins. Je deelt je ervaringen middels een blog (niet schrikken, we helpen bij het schrijven).

Keywords: Development, Proof of Concept, Experiments, .NET en Javascript

 

Photoshop Plugin

Opdracht: Looking for fields
Soort: 3e jaars stage
Opleiding: Informatica

In deze stage ga je de mogelijkheden van een cross-platform Photoshop plugin onderzoeken. Op basis van HTML en Javascript ga je proberen een koppeling te leggen tussen ons PicarioXPO platform waarin afbeeldingen opgeslagen moeten worden en Adobe Photoshop.

Keywords: Plugin, HTML/CSS, Javascript

 

Auto tiling of scanned textures

Opdracht: Auto tiling of scanned textures
Soort: 4e jaars stage
Opleiding: Informatica; HBO/WO

Onze dochter Picario houdt zich bezig met high-end, high quality visual product configurators. Key hierbij is de beschikbaarheid van herhaalbare patronen, welke vaak tot stand komen via traditionele methoden zoals fotografie en/of scannen. Waarna handmatig wordt gezocht naar het patroon en handmatig de licht/schaduwwerking wordt bijgewerkt.

Bij deze opdracht ga je op zoek naar methoden, en bouw je een proof of concept, om deze laatste stappen door middel van algoritmen te automatiseren en patronen automatisch te detecteren.

Keywords : Algorithm, Math, Tiling, Imaging

 

3D view from 2D map

Opdracht: 3D view from 2D map
Soort : zowel als stage als afstudeeropdracht
Opdrachtgever: Movin

Movin is specialist in indoor navigatie (denk aan GPS voor binnen!) , asset tracking (locatie bepalen van objecten in een pand) en mapping (tja, gewoon plattegronden dus, maar Engels klinkt beter J ). In deze stage ga je aan de slag met Unity om daarin een informatief rijke, gegenereerde 3D weergave van ruimtes te construeren en te visualiseren. We zijn op zoek naar manieren om dit op basis van alleen de (2D) plattegronden te doen. Welke gegevens heb je nog meer nodig? Welk perspectief geeft het snelst inzicht in de posities van assets in de ruimte? Je krijgt daarbij tevens de beschikking om met onze UWB-gebaseerde asset tracking API een live weergave te geven van alle objecten in de ruimte.

Keywords : Unity, 3D, mapping, scene generatie.

 

ColorDesigner App

Opdracht: ColorDesigner App
Soort: 3e jaars stage
Opdrachtgever: Picario

Picario is specialist in online visualisaties waarbij texturen en kleuren in foto’s realtime veranderd kunnen worden.

Vooral in de verfbranche wordt Picario veelvuldig ingezet om impressie te maken van bestaande gebouwen.

In deze stage gaan we aan de slag met de bouw van een handige app om dit proces te vergemakkelijken.

Keywords : Angular/Typescript, vs-code, (steven? Techstack voorkeur qua ‘app’ verpakking ?)

 

Stage lopen bij Lucrasoft

Wat kan je bij ons verwachten?

5 units, 1 team

Onze ICT groep bestaat uit vijf afdelingen, IT Beheer, Dutch Grit &, Movin, Picario en Depot Software. Zij functioneren zelfstandig, maar onze kracht wordt pas echt zichtbaar wanneer specialiteiten worden gebundeld. De totaaloplossing die dan geleverd kan worden zorgt voor een geweldige beleving en efficiënte werkwijze bij de klant.

Koffie & Bitterballen

Wij houden het werken intern graag informeel en de sfeer relaxed, overleg bij een goede bak koffie en bitterballen op vrijdag. Aandacht voor het individu, persoonlijke ontwikkeling (d.m.v. opleidingen & kennissessies) en samen werken aan mooie projecten hebben we hoog staan.

 

Stages

We bieden jong talent graag een (werk)plek om zichzelf verder te ontwikkelen, door geleerde theorie in te zetten en een berg ervaring op te doen in de praktijk. Zie hieronder welke stageopdrachten op dit moment open staan of neem eens contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is.

Interesse of meer weten? Neem contact op!

Wij respecteren je privacy en gaan vertrouwelijk om met je data, zie ons privacy statement.
Dit formulier is beschermd door Google (Privacy Policy, Terms of Service).