DOCK FOUR

Life is too short for boring walls. Maak je muren helemaal jou, net als de rest van je huis.

De Wanden in een woning zijn heel sfeerbepalend en zeggen vaak veel over wie je bent en wat je doet. De foto’s, boekenplanken, kunst en briefjes aan de muur vertellen jouw verhaal en maken van je huis een thuis. Daarom lanceert het nieuwe Nederlandse merk Dock Four haar Stylepads: slimme en stijlvolle wandpanelen die functionaliteit combineren met jouw persoonlijkheid. Dock Four is de bedenker, de consument de ontwerper.

Stylepads

Robin Blok, brand manager bij Dock Four: “Bij Dock Four zijn we ervan overtuigd dat de wanden in je huis zoveel meer kunnen zijn, dan alleen een achtergrond of drager van spullen. Ons concept is tot stand gekomen vanuit de behoefte van de eindconsument. Een hele nieuwe manier om muren aan te kleden. Niet statisch, maar lekker flexibel. Niet standaard, maar precies zoals de klant het wil. Flexibele wandpanelen die de klant zelf ontwerpt en samenstelt, onze Stylepads. De klant kan de Stylepads combineren naar zijn smaak, met stijlvolle materialen, met praktische functionals als haken, magazinehouders, whiteboard panelen, boekenplanken en een USB-poort."

Configureer zelf een wand

Online klaar voor de toekomst

“We begeven ons op de markt van home interior met onze Stylepads, waarvan we hopen dat onze Stylepads een nieuwe categorie gaan worden. Onze ambitie is om binnen vijf jaar Dock Four internationaal uit te breiden en verkrijgbaar te maken in Scandinavië, Frankrijk, Duitsland en Amerika. Tegen die tijd kennen mensen Stylepads als categorie en omschrijving van een nieuw product. Men heeft het dan niet meer over wandpanelen, maar over Stylepads. Het product Stylepads en Dock Four groot maken en meer naamsbekendheid genereren; dat is het doel. En onze website en webshop helpt daarin zeker mee.”

De samenwerking met Lucrasoft en de betrokkenheid was heel goed en prettig. Het fijnst aan de samenwerking was de korte periode voor livegang van de site. Er was toen echt volle aandacht en capaciteit beschikbaar gemaakt vanuit Lucrasoft. All hands on deck.

Robin Blok, Brand Manager bij Dock Four

 

Realisatie

“B&C Raamdecoratie, ons moederbedrijf, en Trendiy doen al jaren zaken met Picario. Als onderdeel van de Lucrasoft ICT Groep konden zij zowel de website, webshop, configurator als ook al het beeldmateriaal ontwikkelen.

Al het beeldmateriaal (kamers, stylepads en functionals) zijn door Picario gerenderd in 3D en door Lucrasoft inkleurbaar gemaakt. De gebruiker kiest vanuit de site een kamer en kan de muurconfiguratie vervolgens volledig aanpassen naar zijn of haar wens. Door integratie met het webshop platform kunnen de gebruikers de geconfigureerde opstelling bestellen en betalen. We wilden een goed beeld geven van alle materialen die wij leveren. Het opbouwen van alle materialen in 3D en de structureren daarvan goed tentoonstellen op de website, was een flinke uitdaging! Nu is het nooit vergelijkbaar met het echt zien en voelen van het materiaal, maar het geeft wel een goed beeld.

Er heeft flink werk ingezeten, maar het project heeft een mooi resultaat opgeleverd. De grootste uitdagingen waren het visualiseren van de objecten op de muur, het behouden van de performance op de site, cross-platform support en tegelijkertijd het behouden van de eenvoud in bediening in combinatie met een groot assortiment. Dit is allemaal naar wens gerealiseerd.”

 

Levensechte visualisatie

Onze Online afdeling ontwikkeld veel e-commerce oplossingen. Het presenteren van producten is voor een perfecte online (shop) experience cruciaal. Hoe dichter je het product bij de bezoeker krijgt, hoe eerder hij interesse zal tonen. De visualisatie technieken en oplossingen van Picario vormen hierbij het uitgangspunt. Zij maken het mogelijk foto’s eenvoudig te voorzien van andere kleuren, logo’s, dessins en tekst. Het getoonde resultaat is een levensechte visualisatie waarbij de originele foto praktisch niet van de gegenereerde afbeelding te onderscheiden is. 

Bekijk meer prachtige oplossingen van Picario

Positieve reacties

“Samen met Picario hebben we verschillende 3D beelden gemaakt en die doen het heel goed. Echt, we krijgen heel veel positieve reacties op onze afbeelden en die gebruiken we ook veel in onze communicatie uitingen. En de media is er ook blij mee. Het is gewoon heel mooi geworden! Dit hadden we nooit bereikt in hetzelfde budget en tijd met echte fotografie.

 

 

 

 

Eén foto heeft inmiddels op Nu.nl gestaan; een artikel over dat Nederlanders per jaar gemiddeld € 1.500 uitgeven aan wonen. En dan met onze foto erbij, echt heel gaaf! Daarnaast worden onze platen veel gebruikt op social media, we hebben inmiddels zo’n 13.000 Facebookfans. En hebben we  tweemaal in de VT Wonen gestaan en zijn onze Stylepads ook opgenomen in een uitzending. Hierin werd bij een home make-over gebruikt gemaakt van onze Stylepads. Bij ons geldt ‘één beeld spreekt meer dan 1000 woorden’!

Onze klanten vinden ons nu voornamelijk via beurzen, de media of komen binnen vallen op de website. Fijn dat ze via de site nu zelfstandig kunnen bestellen. En dat was ook ons ultieme doel: Dat mensen het zelf kunnen doen. ‘Co created by you’: zelf aan de slag kunnen en ontwerpen. Dat heeft dit project ons opgeleverd, goede 3d weergave van diverse ruimtes en materialen waarmee je zelf aan de slag kunt.“

Contact opnemen

Voordat we aan de slag gaan, willen we je leren kennen.
Want als we weten wie je bent, dan weten we ook hoe we je het beste kunnen helpen.


Html is helaas niet toegestaan.

© Lucrasoft ICT Groep 2017 | De Zelling 8 Hendrik Ido Ambacht | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden