Meeberg

 Over vijf jaar zijn we met Meeberg verdubbeld in grootte, aantallen, omzet en alles wat daar bij hoort. Dat moet haalbaar zijn. 

Eelco van de Meeberg is general manager bij Meeberg. Het bedrijf bestaat dertig jaar en telt binnen de groep 10 bedrijven. Als een echt familiebedrijf wordt het gerund door twee broers en een zus met elk hun eigen afdeling. We gingen met Eelco in gesprek over de ontwikkelingen in de sector, zijn organisatie en onze samenwerking.

Kleine wereldspeler

“Wij opereren internationaal met een basis in Nederland en Afrika. Dit is ook waar een groot deel van onze afzetmarkt zich bevindt. Op dit moment zijn we de grootste leverancier in Europa. China streeft ons wereldwijd voorbij, maar qua aantallen zijn we in Europa nog steeds marktleider. De wereld van box- en tankcontainers is groot. Omdat wij als klein bedrijf op wereldniveau meespelen met de grote(re) jongens moeten we ons onderscheiden. Bij Meeberg doen we dit door een specialistisch werk: de rebuild van open top containers, waarbij we normale containers ombouwen tot open top containers. Dit is echte en niche binnen de nichemarkt."

Via-via bouwen aan een vaste klantenkring

“Binnen deze niche in de markt vinden klanten ons voornamelijk via-via. Maar ook de website, die jullie voor ons gebouwd hebben, helpt hierbij! We zijn nu weer bezig om vernieuwingen door te voeren, want via de site komen veel nieuwe klanten binnen. Eigenlijk gaat onze acquisitie vooral via de website, verder doen we niet zoveel aan marketing. Dat is tot nu toe nog niet nodig geweest. Er zijn niet veel aanbieders die doen wat wij doen, dus daar doen we ons voordeel mee. Wat nog belangrijker is, en waar we trots op zijn, is dat (nieuwe) klanten terug blijven komen. Zo bouwen we aan een vaste klantenkring en een -bestand dat we goed bewaken.”

 Op het juiste moment, op de juiste plaats zijn, dat geldt voor alles. Dat is geen geluk, daar moet je naar zoeken en hard voor werken. 

Eelco van de Meeberg, General Manager

 

Vriendelijke jongens

"Zo’n tien jaar geleden zijn we gaan werken met DEPOT Software van Lucrasoft. Dit pakket was nog in ontwikkeling en dat traject zijn we toen ingestapt. Daarbij loopt onze website en beheer van IT ook bij jullie. De samenwerking met het team van Lucrasoft verloopt goed. De jongens zijn beleefd en vriendelijk. Maar wat jullie écht goed doen is de technische ondersteuning. Altijd bereid om te luisteren en te praten.

Er is pas nog een nieuwe server geplaatst. Dit was long-over-due-time. Erik (red. Slikkerveer, Salesmanager bij Lucrasoft) had me twee jaar geleden al geadviseerd om te beginnen met de vervanging. Niet gedaan natuurlijk. Want het is best wel een investering zo’n nieuwe server. Niet alleen qua geld, maar ook in tijd en energie. Toen we een ransom-virus kregen moesten we wel. Eigenlijk moet je gewoon naar Lucrasoft luisteren, ze weten heus wel uit ervaring wat goed is en wat niet. Toch zijn het vaak overheadkosten waar we scherp naar blijven kijken. Daarom, zolang het goed gaat, gaat het goed. Dan is geen nieuws ook gewoon goed nieuws en zal je ons niet horen.

Duur, maar niet goedkoop

Daarbij is de prijs natuurlijk altijd een issue. Jullie zijn dure jongens, in ieder geval niet goedkoop, maar daar krijg je dan ook wel weer wat voor terug. Maar geen enkel IT bedrijf is goedkoop, dus wat dat betreft zijn jullie geen uitzondering.

Het is soms ook wat ongrijpbaar wat je koopt. Die hardware kan ik me dan nog iets bij voorstellen, maar verder.. We hebben wel zo’n gold support contract en dat dekt een hele hoop. De support is ook zeer goed: als we bellen met een probleem staat er gelijk iemand voor de deur en wordt het allemaal heel goed en netjes afgehandeld. De oplossing komt er altijd met Lucrasoft.

De samenwerking met Lucrasoft heeft ons dan ook zeker wat opgeleverd: een goede server met daarbij goede ondersteuning, zodat iedereen hier op kantoor snel kan werken. Hetzelfde geldt voor DEPOT Software. En ook de website is bij ons van belang. Het draagt allemaal bij aan ons succes."

Weten wat er speelt

“Wat ook fijn is, is dat jullie inmiddels weten wat er bij Meeberg speelt. Jullie kennen ons systeem. Het werk heel prettig dat je niet steeds met nieuwe mensen te maken hebt. Je moet vertrouwen opbouwen, dat is heel belangrijk. Er staat veel gevoelige informatie op de server en computers. Daar vertrouw ik jullie volledig mee, want ik weet dat jullie er discreet mee omgaan."

 

"Als er nu iemand, op locatie of op afstand, mee moet kijken, geef ik daar gemakkelijk toestemming voor omdat ik weet dat het kan. Dat werkt heel prettig en is voor mij een belangrijk punt." 

 

Terug

Op de juiste plek, op de juiste tijd

“Ik denk dat ons grootste succes nog moet komen. De afgelopen vijf jaar zijn goede jaren geweest. De overname binnen de organisatie, de spreiding van activiteiten, de zelfstandigheid van de afdeling en het volwassen worden van al die activiteiten. Het is maar afwachten als je gaat splitsen of het stand-alone gaat werken. Dat is tot op heden allemaal gewoon gelukt. Daar zijn we zeer blij om en dat zou ik wel een succes kunnen noemen.

Over vijf jaar zijn we met Meeberg verdubbeld in grootte, aantallen, omzet en alles wat daar bij hoort. Dat is onze prognose en dat is zeker haalbaar. Tot nu toe hebben we onze prognoses altijd behaald. We plannen ver vooruit, denken na over structuren en leiden het personeel goed op. Omdat we internationaal georiënteerd zijn, kunnen we gaan waar de handel plaatsvind. Je zit niet vast aan één locatie.

Nu komen we er wel uit, maar nog kort geleden was het crisis in Europa, maar in Azië niet. Daar waren geen problemen, dus moet je daarheen gaan waar de handel is. Op het juiste moment, op de juiste plaats zijn, dat geldt voor alles. Dat is geen geluk, daar moet je naar zoeken en hard voor werken.”

Contact opnemen

Voordat we aan de slag gaan, willen we je leren kennen.
Want als we weten wie je bent, dan weten we ook hoe we je het beste kunnen helpen.


Html is helaas niet toegestaan.

© Lucrasoft ICT Groep 2017 | De Zelling 8 Hendrik Ido Ambacht | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden