NTC TANK CONTAINER SERVICES BV

 We hebben tijdens de ontwikkeling van de software veel voorgesprekken gehad waarin wij en andere grote spelers in de industrie onze wensen hebben uitgesproken. Vanuit die ervaringen en wensen is alles in Depot Software opgenomen. 

 NTC Tank Container Services BV is een totaal-service tankcontainer bedrijf in Rotterdam Botlek. NTC bestaat uit drie entiteiten: reiniging, opslag en reparatie. Het bedrijf begon met DEPOT Software van Lucrasoft bij de opening van het reinigingsstation in mei 2013.

Van 80% naar 100%

Michel Bosch, directeur NTC Tankreiniging: “Ons terrein is vijf hectare. We hebben elf reinigingsposities op dit moment, een soort wasstraten. Daarvan zijn er twee voor levensmiddelen, de rest is voor chemie. Ongeveer 75% van de tanks die we reinigen zijn chemie, 25% is levensmiddelen. Dat moet goed gescheiden worden. Op een dag worden er zo’n 130 tankcontainers schoongemaakt.

Wij gebruiken Depot Software voor de reiniging, opslag en reparatie. Depot Software bestaat uit verschillende modules, op dit moment schat ik dat we 80% van de mogelijkheden van de software gebruiken, uiteindelijk willen we naar 100%. Toen ik hier kwam, was er nog een heel beperkt systeem. Een database van de containers in opslag, gekoppeld aan een stuk boekhoudsoftware van Exact, maar dat was het dan ook.”

Software als basis

"We hebben tijdens de ontwikkeling van de software veel voorgesprekken gehad waarin wij en andere grote spelers in de industrie onze wensen hebben uitgesproken. Vanuit die ervaringen en wensen is alles in DEPOT Software opgenomen. We zijn met DEPOT Software begonnen bij de opening van de reiniging, dat was mei 2013, bijna twee jaar geleden. Toen dat eenmaal was geïmplementeerd, zijn we gaan kijken naar aanvullende dingen als een webportal en software voor de reparatie van tankcontainers.”

De software is de basis waarop het bedrijf opereert. Het is de verslaggeving van dat wat moet worden gedaan. Er zijn twee vormen van automatisering. De administratief, dat is het deel dat Lucrasoft software doet, en de operationele aansturing, dat levert Gröninger. De software geeft handvatten om te kunnen opereren en rapporteren. Het begint bij de chauffeur die zich meldt, daar wordt een opdracht voor gemaakt, die opdracht wordt uitgevoerd, administratief verwerkt en er wordt een officieel reinigingsdocument geprint. Invoices, nota’s, een database van onze producten, onze reinigingsprogramma’s, alles staat erin. Het is een grote kennisbank.”

DE SOFTWARE IS DE BASIS WAAROP HET BEDRIJF OPEREERT. HET IS DE VERSLAGGEVING VAN DAT WAT MOET WORDEN GEDAAN.

Michel Bosch, directeur NTC Tank Cleaning

 

Meer inzicht

"Er is de laatste tijd vanuit de levensmiddelenindustrie de vraag om garantie dat een reiniging volledig voldoet aan datgene wat je zegt dat je doet. Dat betekent dat we bijvoorbeeld aan moeten tonen dat het water de juiste temperatuur heeft, dat de oplossingen van reinigingsmiddelen het juiste percentage heeft, de tijdsduur, de druk, dat willen ze allemaal weten. Er is een hele vertaalslag van datgene dat door de reinigingsinstallatie wordt gedaan, naar de software van Lucrasoft, zodat we dat aan onze klanten in een rapport kunnen geven. Dat is voor de klant interessant, maar ook voor mij als directeur om inzicht te krijgen in hoe een reiniger gereinigd heeft. Niet alleen of dat naar behoren is gedaan, maar meer nog wat de kosten zijn geweest van de reiniging."

Terug

Modules

"De implementatie van Depot Software ging gefaseerd. Alle modules in de software zijn goed gekaderd en werken prima los van elkaar. Het is een verademing zoals het gegaan is met Lucrasoft in verhouding met mijn ervaring in het verleden. Er is goed over nagedacht."

Zoals Michel Bosch aangeeft, zijn kwaliteit, inzicht en transparantie belangrijker dan ooit. Als bedrijf wilt u de kosten van een reiniging vergelijken met de prijs die u vraagt van uw klant. Het kan van u gevraagd worden het reinigingsproces te bewaken met een beveiligd Cleaning Certificate, die alleen geprint kan worden nadat een reiniging is voltooid binnen de voorwaarden van een programma. Dat kan met onze SGF-erkende Cleaning Guard software.

 

Contact opnemen

Voordat we aan de slag gaan, willen we je leren kennen.
Want als we weten wie je bent, dan weten we ook hoe we je het beste kunnen helpen.


Html is helaas niet toegestaan.

© Lucrasoft ICT Groep 2017 | De Zelling 8 Hendrik Ido Ambacht | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden